Új érettségi időpontok az árvíz miatt távol maradó diákoknak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új vizsgaidőpontot biztosít az Oktatási Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága annak a negyven észak-magyarországi érettségiző diáknak, akik az árvíz miatt nem tudtak megjelenni az emelt szintű érettségi vizsgákon.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár vasárnap az MTI-vel közölte: az árvíz ellenére június 3-a óta rendben folynak az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák, amelyeken az Oktatási Hivatal adatai alapján szombatig az árvíz miatt negyven diák nem tudott megjelenni az észak-magyarországi régióban. 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága által az MTI-hez eljutatott közlemény szerint a távol maradt diákok számára az Oktatási Hivatal regionális igazgatósága folyamatosan új vizsgaidőpontot biztosít. 

A tájékoztatás szerint Pósfai Péter, az Oktatási Hivatal közoktatás-szakmai elnökhelyettesétől kapott információk alapján a vizsgabizottságok hétfőn is zavartalanul folytathatják munkájukat, így a szóbeli érettségi vizsgák lebonyolításában komoly fennakadás nem várható.

A közleményben tudatták: jövő hét szerdán az Oktatási Hivatal regionális igazgatóságainak összesítője alapján tudják meg pontosan, hogy az árvíz hány diák emelt szintű szóbeli érettségijét hiúsította meg.