Drog hatása alatt állt a rendőrt gázoló férfi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Amfetamint fogyasztott az autójával rendőrt gázoló férfi, a hvg.hu információi szerint ezt mutatta ki a toxikológiai vizsgálat.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy enyhén ittas volt a véralkohol-vizsgálat eredménye szerint az a férfi, aki a Keletinél halálra gázolt egy rendőrt. A gázoló azzal védekezik, hogy nem látta az autója mögött álló rendőrt, amikor tolatva menekült a Keleti pályaudvar mellett. A véralkohol-vizsgálat kimutatta, hogy a férfi, akinek jogosítványa sem volt, ittasan vezetett.

A szakértők által kimutatott, csaknem másfél ezrelékes véralkohol-koncentráció három üveg sör vagy fél liter bor elfogyasztásának felel meg. A gázoló ügyvédje szerint az ittas vezetés súlyosbító körülmény, ellenben hihetővé teszi a férfi állítását, hogy nem látta a kocsija mögött álló rendőrt.

A férfi a rendőrök elől menekülve július 23-án a Keleti pályaudvarnál halálra gázolta Radovic Dusán zászlóst. Az elkövetőt a XIV. kerületben akarták megállítani, de továbbhajtott, végül a Gubacsi úton sikerült feltartóztatni.