Kormányhivatalok létrehozása: "még egy kis egyeztetés hátravan"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Nincs veszélyben a megyei kormányhivatalok 2011. január 1-jei létrehozása - mondta a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár, miután a Népszabadság pénteki számában Egyelőre mégsem lesznek megahivatalok címmel közölt írást.

Szabó Erika szerint megszületett a döntés a kormányhivatalok létrejöttéről, az integrálandó szervek köre is tisztázódott, megjegyezte ugyanakkor, hogy "még egy kis egyeztetés hátravan", ennek részleteiről azonban nem árult el részleteket.

A Népszabadság pénteken Kovács Zoltánra, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárra hivatkozva azt írta, hogy a kormány szerdai ülésén nem döntöttek a területi államigazgatási szervezetek összevonásáról, a megyei kormányhivatalokról, de már közel a megoldás. "A kormányfő dönt többek között az OEP és az ÁNTSZ sorsáról" alcímmel pénteken a Népszabadságban megjelent cikkben a lap közli azt az értesülését, hogy csak Navracsics Tibor közigazgatási, Pintér Sándor belügy- és Martonyi János külügyminiszter támogatta az előterjesztést, az öt másik ellenezte. Végül a lap szerint Orbán Viktor miniszterelnök úgy döntött: egyelőre leveszi a napirendről a kérdést.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Népszabadságnak azt mondta: néhány részletkérdés vár még tisztázásra. Az újság emlékeztet arra, hogy 2011. január elsejével jönnének létre a megyei kormányhivatalok, amelyekbe 16 területi államigazgatási szervezetet vonnának össze.