Megszólalt a rádióban hallgató újságíró: tiltakozni kell!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magánemberként tiltakozott hallgatással a médiatörvény ellen az MR1 reggeli műsorában a vendégként meghívott Jászberényi Sándor – ezt maga az érintett mondta a hvg.hu megkeresésére.

Ez nem politikai kérdés, egy modern demokráciában nem lehet ilyen médiatörvényt hozni. Ezzel az antidemokratikus törvénnyel visszarepítik az országot egy olyan helyre, ami nem európai – indokolta tiltakozását Jászberényi Sándor újságíró a hvg.hu-nak.

Már működik az öncenzúra, így ha tiltakozásáról előzetesen szólt volna Bálint Istvánnak, akkor biztos, hogy nem hívják be a műsorba – mondta Jászberényi Sándor. „Nem hiszem, hogy ezek után engem még behívnak vendégként az MR1-be, valószínűleg egy csomó helyről ki leszek tiltva” – fogalmazott. Jászberényi hangsúlyozta: a médiatörvény ellen tiltakozni kell, szerinte „magyar demokrata ezt nem söpörheti az asztal alá”.

Mint arról a Médiablogra hivatkozva beszámoltunk, kedd reggel 8 óra 15 perckor az MR1 180 perc című műsorában drámai fordulatot vett egy ártatlannak ígérkező riport. Bálint István műsorvezető a legálisan is beinduló csernobili turizmussal kapcsolatban kérdezte volna Jászberényi Sándor újságírót, aki azonban a válaszadás előtt kijelentette, hogy egy perces hallgatással szeretné kifejezni szolidaritását Bogár Zsolttal és Mong Attilával, illetve ezzel tiltakozna az új médiatörvény ellen. Bálint István nem engedte, hogy vendége nyilvánosan hallgasson, Jászberényi pedig csak az egy perces csend után lett volna hajlandó válaszolni a neki feltett kérdésre. Rövid vita után megszólalt az MR1 szignálja, majd folytatódott a műsor – Jászberényi nélkül.