Eltűnt étkezési jegyek: elkapták a polgármesteri hivatal betörőit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elfogták a somogyudvarhelyi polgármesteri hivatalba betörő tolvajokat, akik magukkal vitték a páncélszekrényt, benne két falu önkormányzati dolgozóinak négyhavi étkezési jegyével. A betöréssel négy férfit gyanúsítanak, az étkezési jegyekből csak kevés került elő - közölte a rendőrség csütörtökön.

A csurgói rendőrőrs munkatársai előállítottak és kihallgattak négy férfit, akiket a betöréses lopással gyanúsítanak, közülük ketten már beismerő vallomást tettek - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. A nyomozás során az ellopott páncélszekrényt is megtalálták - olvasható a közleményben.

Az étkezési jegyekből egyelőre csak kevés került elő - mondta Karsay Kornél sajtóreferens. Ezeket az önkormányzatnál meglévő sorszámok alapján különböző beváltóhelyeken azonosították. A betörők több mint egymillió forint értékben készpénzt, étkezési jegyeket, okmányokat loptak el a magukkal vitt páncélszekrényben. Az étkezési jegyeket a somogyudvarhelyi polgármesteri hivatal körjegyzőséghez tartozó települések, vagyis a helyi és a vízvári önkormányzat intézményeinek dolgozói kapták volna meg. 

A páncélszekrényben az utalványokon kívül a tanévkezdési támogatásra és a rendszeres gyermekvédelmi segélyre elkülönített összeg és különböző hivatalos iratok voltak. Ez utóbbiakról a rendőrségnek egyelőre nincs információja - mondta a sajtóreferens.