Az "Orbán-rezsim ellen" szerveznek tüntetést október 23-ára civilek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Október 23-ára ellenzéki tömegdemonstrációt szervez az Egymillióan a sajtószabadságért! csoport. A tüntetés szervezője, Juhász Péter a Reggeli Gyorsban elmondta, "biztosak akarunk lenni abban, hogy ez a legnagyobb tüntetés lesz a rendszerváltás óta".

A felhívás szerint az Orbán-rezsimmel szembeni ellenzéki tüntetés lesz az október 23-án ismét a Szabad sajtó útjára szervezett megmozdulás, ezért valamennyi demokratikus ellenzéki párt és mozgalom szimpatizánsait várják. Juhász Péter, a tüntetés egyik szervezője a Klubrádióban elmondta, számukra "teljesen nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor egy rendszert próbál felépíteni, ami nagyon sokaknak nem tetszik", ezért túl kell lépni azon, hogy különböző témákban, különböző kiscsoportok külön nyilvánuljanak meg.

"Ezt a rendszert nem szabad hagyni, hogy felépüljön. Nem tűnik demokratikusnak, nem tűnik az emberekért valónak, és nem tűnik igazságosnak" – mondta Juhász, aki szerint egy párt tartja kezében a teljes országvezetést, mindenkit leváltanak egészen a legalsó szintekig, gyakorlatilag egy egypártrendszert épít ki Orbán Viktor.

A felszólalók köre egyelőre még nincs egyeztetve, de a szervezők biztosak akarnak lenni abban, hogy ez a legnagyobb tüntetés lesz a rendszerváltás óta – tette hozzá.