A kormány hajthatatlan, hiába a tüntetés

A kormány hajthatatlan, hiába a tüntetés

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány határozott és eltökélt eredeti céljainak végrehajtásában, és fenn kívánja tartani az új Munka törvénykönyvével kapcsolatos álláspontját - közölte a kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a Liga Szakszervezetek országos demonstrációjával kapcsolatban.

Giró-Szász András azt mondta: a új Munka törvénykönyve a munkahelyek megtartása és újak teremtése mellett teszi le a voksát. Véleménye szerint "sokkal inkább a szakszervezetek mint szervezetek tiltakoznak" az új törvénykönyv ellen, és nem a munkavállalók problémájáról van szó.

Kattintson képeinkért!
©

Mind az európai viszonyokra, mind a magyarországi gazdasági-társadalmi viszonyokra tekintettel a kormány mindenképpen fenn kívánja tartani a Munka törvénykönyvével kapcsolatos álláspontját, mert álláspontja szerint a jelenleg még hatályos jogszabály ugyan védte a munkahelyeket, de nehézségeket gördített új munkahelyek teremtése elé - közölte a szóvivő újságírói kérdésre válaszolva.

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke csütörtöki tájékoztatóján azt mondta: a demonstráció oka a tavasszal bejelentett követelések kielégítetlensége, azaz a Munka törvénykönyvének elfogadhatatlan átalakítása, a háromoldalú társadalmi párbeszéd megszüntetése a versenyszférában, valamint a nyugdíjrendszer olyan átalakítása, amely korábban megszerzett jogokat sért és próbál visszavenni.

Az útlezárásokról itt olvashatja el körképünket!