Tömegével járnak le ügyfélkapus jelszavak január 1-én

Tömegével járnak le ügyfélkapus jelszavak január 1-én

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közel félmillió felhasználó ügyfélkapu bejelentkezési jelszava jár le január 1-jén. Az adóhatóság azt kéri, mindenki ellenőrizze a lejárati dátumot, és amennyiben esedékes, hosszabbítsa meg az ügyfélkapu zavartalan használata érdekében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján közzétett tájékoztató ismerteti: az ügyfélkapu jelszó lejárati dátuma a www.magyarorszag.hu portálon, az ügyfélkapuba bejelentkezést követően a "Saját adatok" menüpont alatt ellenőrizhető. 

©

A jelszó lejárati dátuma a "Jelszóváltoztatás" menüpontban módosítható. A lejárati dátum változtatásához nincs szükség új jelszó beállítására, egyszerűen megtehető a régi jelszó megerősítésével is, adatvédelmi szempontból azonban indokolt a jelszócsere. 

Az ügyfélkapuval, illetve a jelszó lejáratának dátumával kapcsolatban az ügyfelek további tájékoztatást kaphatnak a https://segitseg.magyarorszag.hu/segitseg/ugyfelkapu internetes segítség-oldalon, vagy a Kormányzati Ügyfélvonalon keresztül a 24 órában helyi tarifával hívható 1818-as telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen.