Dolgozónként 1-1 milliós bónusz a médiahatóságnál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Átlagosan csaknem egymillió forintos jutalmat kapnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) munkatársai – írja a Népszabadság a médiahatóság által elküldött adatokra hivatkozva.

Az Index vasárnapi cikke szerint az év végén jelentős jutalmakat osztanak ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál, átlagosan két és félhavi jutalmat, összesen 561 millió forintot. A lapnak az NMHH nem válaszolt arra, hogy hány dolgozó részesül jutalomból, és a hatóság honlapján sem lehet találni adatot a foglalkoztatottak számáról.

A Népszabadság a részletekről érdeklődött, a hatóság szóvivői irodája hétfő este válaszolt: közlésük szerint a csaknem 40 milliárd forintból gazdálkodó NMHH költségvetése év végén 826 millió forint jutalom kifizetését tenné lehetővé, de a hatóság vezetése 561 millió forintban maximálta a felosztható keretet. Ez átlagosan 2,5 havi illetménynek megfelelő összeg, amely szerintük jelentős csökkenés a korábbi évek 3-3,5 havi szintjéhez képest. A jutalom egy főre jutó átlagos összege az 561 milliós keret és az NMHH jelenlegi 579 fős állományi létszáma hányadosa.

A szóvivői iroda a lapnak azt írta, hogy „minden munkatárs jogosult jutalomra, de nem automatikusan. A teljesítményértékelések most zajlanak, a fenti szempontok szerint lefolytatott értékelések ismeretében adható meg a végső szám.”