Név szerinti szavazást akarnak a köznevelési törvényről a tiltakozók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Hálózat a Tanszabadságért (HAT) azt kezdeményezi Kövér László házelnöknek írt levelében, hogy legyen név szerinti szavazás az új köznevelési törvényről.

A szervezet keddi levelében azt írta, meggyőződésük, hogy e törvény a magyar társadalom jövője szempontjából sorsdöntő. Kitértek arra, hogy civil szakmai szervezetek és szakértő magánszemélyek Hálózat a Tanszabadságért néven együttműködést kezdeményeztek, melynek célja a törvénytervezet visszavonása. Véleményük szerint a képviselőknek is "számos problémájuk" van a törvénnyel, ezt mutatja a törvényhez beadott mintegy ötszáz módosító indítvány is.

Hozzátették: a parlamenti munkáról szóló információk szerint a törvény végszavazását 2011. december 19-én tartják. A HAT kezdeményezi, hogy ekkor a köznevelési törvényről név szerint szavazzanak. 

Ez az eljárás - folytatták, - emeli a végszavazás jelentőségét, hangsúlyozza a képviselők személyes felelősségét, és az ország minden egyes szavazópolgára számára is világossá teszi, hogy képviselőjük e fontos kérdésben hogyan foglalt állást.

A szervezet honlapja szerint a HAT november 4-én jött létre. Mint írták, elfogadhatatlannak tartják azt, amilyen tartalommal és amilyen eljárásban - a szakmai, a szakmai érdek-képviseleti és civil vélemények, valamint az előzetesen bejelentett véleményezési határidők figyelmen kívül hagyásával - a nemzeti köznevelésről szóló törvény tervezetét előkészítették.