szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tervek szerint 15 törvényt szavaz meg az Országgyűlés péntekig. A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat szerint a csütörtöki első napirendi pontnál a törvénynek se neve, se száma nincs, de az InfoRádió megkeresésére az országgyűlés sajtószolgálatán azt mondták, ez csak egy napirend-tervezet, a menetrendről csütörtökön döntenek.

Az elmúlt két napban 11 törvényt szavazott meg az Országgyűlés, a jövő évi, zárószavazás előtt újratervezett költségvetést például kedden hajnalban. A törvényt az utolsó pillanatban is módosították. Mint azt a hvg.hu megírta: volt olyan pillanat, mikor csak a hiány volt biztos, a kiadási és bevételi összegek három verzióban szerepeltek. Végül kijavították a hibát, a végső verzióba egy negyedik szám került.

Megszavazták az oktatási államtitkár és a Fidesz között éles vitákat kiváltó köznevelési törvényt. Elfogadták még például az önkormányzati törvényt, és Esztergom egyes intézményeinek átvételét is.

Csütörtökön és péntek is ülésezik a parlament. Az Index felhívta a figyelmet arra, a parlament honlapján elérhető napirendi javaslat szerint a csütörtöki első napirendi pontnál a törvénynek se neve, se száma nincs. Ez az egyházakkal kapcsolatos törvényjavaslat néven fut jelenleg. A tervezetet kedd estig nem nyújtották be az Országgyűlésnek. A kormány az alkotmánybírósági vétó előtt néhány nappal vonta vissza a nyáron elfogadott egyházügyi törvényt, ezt kell pótolni.

Az InfoRádió megkeresésére az országgyűlés sajtószolgálatán azt mondták, ez csak egy napirend-tervezet, a menetrendről csütörtökön döntenek, és már korábban is előfordult ilyen eset.

A következő két napra 15 zárószavazás jut - a tervek szerint a képviselők döntenek például az országgyűlési képviselők választásáról, a családok védelméről, a felsőoktatásról és a pénzügyi stabilitásról is. Utóbbi visszavonását kérte a kormánytól az európai bizottság elnöke. A parlament még ezzel sem végzett erre az évre: a két ünnep között is üléseznek a képviselők. Több sarkalatos törvény jövő évre marad.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A bíró szerint sem voltak törvénytelenek a Trump által támadott pennsylvaniai szavazatok

A bíró szerint sem voltak törvénytelenek a Trump által támadott pennsylvaniai szavazatok

42 százalékkal kisebb eséllyel áll meg a szíve annak, aki rendesen alszik

42 százalékkal kisebb eséllyel áll meg a szíve annak, aki rendesen alszik

WHO-követ: Ha Európa megint elszúrja, jön a harmadik hullám

WHO-követ: Ha Európa megint elszúrja, jön a harmadik hullám