Családi biztost akar a KDNP

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Családi biztosokkal segítené a KDNP a hitelcsapdába került családokat - közölte a kereszténydemokraták frakciószóvivője csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában.

Pálffy István azt mondta, a családi adókedvezmény kiterjesztése után további védelmet biztosítanának azoknak a családoknak, akik "hitelcsapdában (...) vergődnek vagy éppen a szélén táncolnak". Ez a családi csődvédelem - tette hozzá.

Közölte, létrehoznák a családi biztos intézményét. A biztos "olyan együttműködést folytat a családokkal, amely során öt év alatt mindenki tisztára mossa magát, és utána tiszta lappal indul" - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a biztos tevékenyen is részt vehet a családi költségvetés összeállításában. "Ez nem valamiféle (...) a családokra oktrojált, felülről irányító biztos, hanem egy együttműködő partner" - hangsúlyozta.

Pálffy István elmondta, a biztosnak komplex szerepe lenne, menedzselné a hitelt, amihez jogi, pénzügyi, közigazgatási ismeretek kellenek. Az elképzelés szerint a rendszerben több százan, ezren segíthetik majd a magyar családokat - közölte.