MSZP: ha bevédik Sesztákot, tudni fogjuk, hogy kormánypárti mutyiról van szó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A KDNP-s képviselőt azzal vádolják, hogy köze van egy informatikai témájú közbeszerzés gyanús kimeneteléhez. Seszták szerint a szocialisták mániákusan rettegnek az offshore ügyletektől, amelyekhez nekik van közük, nem pedig a Fidesz-KDNP vezetésnek.

Folytatódik a Seszták-ügy. A 12,5 milliárd forintos kábelmutyi mögött a kormánypártok egyik képviselője, Seszták Miklós neve dereng fel. A véletlenül ugyanazon a napon megalakult öt cégnek véletlenül ugyanazok a tulajdonosai, véletlenül az informatikai szektorban nyertek pályázatot és véletlenül Seszták Miklós, az országgyűlés informatikai bizottságának tagja az, aki egészen véletlenül felügyelőbizottsági tag is a tulajdonosi körben lévő részvénytársaságban - írta az MSZP nevében Török Zsolt szóvivő, aki szerint "túl sok ez a véletlenekből".

Ráadásul Seszták Miklós magyarázkodása álságos és hiteltelen, mert véletlenül akkor mondott le felügyelőbizottsági tagságáról, miután megalakultak a pályázati pénzeket végül elnyerő cégek - írta Török Zsolt.

Az MSZP ezért felszólítja Seszták Miklóst, azonnal mondjon le képviselői mandátumáról, és hitelt érdemlő módon feleljen az őt ért vádakra!

Ha a Fidesz-KDNP-frakció ma kezdődő háromnapos ülésén bevédi a képviselőt, tudni fogjuk, nem egyéni akcióról, hanem kormánypárti mutyiról van szó, amiben minden bizonnyal több kormánypárti politikus, és azok baráti köre is érdekelt.

Seszták: nincs offshore ügyletem

Nincs semmiféle offshore ügyletem - válaszolt Seszták Miklós a személyét érintő híradásokra kedden.

Úgy fél a baloldal az offshore vádaktól, mint a tűztől - írta Seszták, aki szerint van is mitől. Ennek tudja be a személye elleni "összehangolt és alaptalan támadást, amikor olyannal vádolnak meg valakit, amit ők követnek el".

Közölte: "ellentétben számos baloldali politikussal, élükön Bajnai Gordonnal, Gyurcsány Ferenccel, akik már miniszterelnökként is offshore-gyanúba keveredtek és offshore cégeknek játszottak át közpénzeket", neki nincs semmilyen offshore ügylete.

Szemben a balliberális kormányzással a Fidesz az offshore-ügyletek előtt elzárta a pénzcsapokat, ezt alkotmányba foglalta, adóamnesztiával lehetőséget adott a pénz visszaáramlására, és csatlakozik ahhoz a nemzetközi összefogáshoz, amely a Svájcban "bankolók" körmére nézne - hívta fel a figyelmet a kormánypárti politikus.

Húszmilliárdból 12,5 ment a gyanús projektcégeknek

Hétfőn az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) is sajtótájékoztatót tartott annak kapcsán, hogy a Privát Kopó nevű bűnügyi magazin cikke szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyik, széles sávú körzethálózati fejlesztések címen kiírt pályázatán a húszmilliárdos összegből 12,5 milliárd forintot öt olyan cég nyert el, amelyeket ugyanazon a napon hoztak létre, jegyzett tőkéjük megegyezik, a székhelyük címe azonos, továbbá - a lap szerint - átfedéseket mutat a vállalkozások tulajdonosi körének összetétele is. Két cégben közvetve érdekelt egy olyan zrt. is, amelyiknek a felügyelőbizottságában benne van Seszták Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő - írták.