Elbukott az egyetemfoglalókat bemószeroló Garbai Ádám

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alulmaradt a másik két jelölttel szemben az ELTE BTK HÖK érdekképviseleti választásán Garbai Ádám, aki korábban az egyetem rektoránál panaszolta be az egyetemfoglalókat – olvasható az Átlátszó Oktatás honlapján.

Megjelentek az ELTE BTK alapszakos érdekképviseleti választások eredményei – írja az Átlátszó Oktatás.

A héten a rektor feloldotta a BTK HÖK felfüggesztését, de Garbai Ádám, a listabotrány után felfüggesztett volt HÖK-elnök nem nyerte meg az orosz-ukrán körzetet, ketten is megelőzték. Az érintett körzetben 44 diák szavazott, és 2 érvénytelen szavazat volt. Garbai csak 17 szavazatot kapott, míg a győztes 34-et, a második helyezett pedig 20-at. (A részletes eredményeket itt éri el.)

Garbai korábban a rektornál jelentette fel az egyetemfoglalókat, akik szerinte politikai tevékenységükkel akadályozták a békés tanulást. Később őt vádolták jobbikos kötődéssel.

"Bennünket, tanulni vágyó ELTE BTK-s hallgatókat a tanuláshoz való jogainkban sértenek meg ELTE-s közalkalmazottak, akiknek mint az ELTE felelős vezetője Ön a munkáltatója" – írta az egyetem rektorának korábban a bölcsészkar volt HÖK-elnöke.

Garbai Ádám szerint az ELTE-s oktatók jelenlétükkel és hozzászólásaikkal tovább bátorították a jogsértőket, rombolták az egyetem rendjét.