Őszre újulhat meg a Városmajor park

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Elkészültek a budapesti Városmajor park fejlesztési tervei. Az átalakítást a tervek szerint őszre befejezhetik.

A park most elhanyagolt, és a közbiztonság is rossz ott. Több fegyveres rablás, nemi erőszak és gyilkosság is történt, miközben a környéken számos iskola, egy-egy óvoda és plébánia is van.

A változtatásokat 2010-ben határozta el az önkormányzat, a fenntartó főváros pedig 150 millió forintot különített el az egész park bekerítésére. Kikérték az ott élők és az intézmények véleményét, a megkérdezettek egy része inkább a park rehabilitációjára fordította volna a pénzt – mondta pénteken Váczi János, a XII. kerület alpolgármestere.

Megújítják a Jézus Szíve Plébánia és a Temes utca közötti területet, a Városmajori Parkszínpad fogadóterén a murvás borítást több helyen parkosítják, megújulnak a sakk- és pingpongasztalok, a kerékpártárolók. Az Ignotus utca mellett zárt kutyafuttatót alakítanak ki, emellett két nagy sportpályát hoznak létre a parkban. A betonpályák megmaradnak, de új burkolatot kapnak, továbbá gördeszka-, bicikli- és futópályát alakítanak ki. A beruházás részeként a főváros kérésére rendbehozzák a BSE rossz állapotú kerítését is.

Több ezer négyzetméter új zöldfelület jön létre a parkban - jegyezte meg Váczi János. Hozzátette, hogy az új világítótesteket most tervezik, azok tetején éjjel-nappal látó térfigyelő kamerákat helyeznek el. A kamerák képét a hegyvidéki közterület-felügyelet ellenőrzi, amely riasztja a Városmajor közelében található kerületi rendőr-kapitányságot, ha kell.

Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy a terveket több civil szervezettel is egyeztették, a szükséges közbeszerzési eljárások néhány hét múlva indulnak. A beruházást még nyáron el szeretnék kezdeni, a megújult parkot a tervek szerint ősszel adhatják át.