szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Távoznak az Origo könnyűzenei portáljának, a Quart.hu-nak szerkesztői, Inkei Bence és Rónai András is.

"A Quart.hu-t Nádori Péter alapította 2006-ban, és hat éve, 2008 júniusában került át az Indextől az Origóhoz. Mindkettőnk írt oda már azelőtt is, de gyakorlatilag innentől kezdve szerkesztettük ketten, és ebben még felsorolhatatlanul sokan segítettek bennünket, akiknek nagyon hálásak voltunk és vagyunk. Amellett, hogy nem egyszer zenészeket és rajongókat bántottunk meg az írásainkkal, szeretnénk azt hinni, hogy nemcsak erről fognak emlékezni a Quart most lezáruló korszakára, hanem voltak sokan, akikkel sikerült megismertettünk és megszerettettünk különféle zenéket, netán szélesítettük a látókörét, esetleg még olyan magyar előadók is akadnak, akiknek valamiben segíteni tudtunk" – írja búcsújában a Facebookon Inkei Bence és Rónai András.

"Megtapasztaltuk azt is, hogy a zenei újságírás manapság (is) jobbára szélmalomharc, Magyarországon különösen, de nem panaszként mondjuk, mert mindezekkel együtt szerettük csinálni. Voltak vitáink és nézetkülönbségeink az Origo mindenkori szerkesztőivel, de mégis mindig sikerült kialakítanunk egy olyan együttműködést, ami mindenkinek megfelelt. Jelen körülmények között már nem érezzük úgy, hogy volna kedvünk vagy erőnk folytatni, ezért a saját döntésünkből távozunk, és nem vagyunk vidámak.
Köszönjük, hogy olvastatok bennünket" – olvasható a közösségi oldalon.

A Cink közben azt írta, Inkei Bence hozzájuk igazol.

Múlt hét csütörtökön az Origo teljes Hírek rovata állt fel, előzőleg szintén a Facebookon jelentette be távozását a videórovat is, az Origo főszerkesztő-helyettesét és újságíróját, Pethő András követve, akinek Lázár János milliós hotelszámláiról írt cikkei is hozzájárulhattak ahhoz, hogy múlt hétfőn este menesztették a lap főszerkesztőjét, Sáling Gergőt. Szerdán este kiderült, hogy a két felelős szerkesztő, Tóth Sára és Bordás Gábor is távozik.

Az Origo azt kommunikálta, hogy "a változó médiafogyasztási szokásokhoz alkalmazkodva nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni az integrált tartalom-előállítás stratégiájának megvalósítására", és ezért szükséges az átszervezés, vagyis ezért válnak el egymástól útjaik a főszerkesztővel, és a Magyar Telekom, valamint a Deutsche Telekom is folyamatosan cáfolni igyekszik, hogy a szerkesztőség munkájába beleszólt volna a politika.

A 444.hu közben arról írt háttércikkében, hogy a Magyar Telekom 2013-ban kinevezett igazgatósági elnöke, Kerstin Günther a kulcsfigurája annak a folyamatnak, aminek a végén Sáling Gergő Origo-főszerkesztőt félreállították. A lap szerint Lázár János már korábban azt is kérte a cégtől a mobilfrekvencia megtartásáért cserébe, hogy az Origo ne kritizálja a kormányt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Helena Dalli: A járvány utáni helyreállításban is kiemelt szerepet szán az EU a fogyatékkal élők segítésének

Helena Dalli: A járvány utáni helyreállításban is kiemelt szerepet szán az EU a fogyatékkal élők segítésének

Holtan találtak egy embert egy Fóton kigyulladt házban

Holtan találtak egy embert egy Fóton kigyulladt házban

A légkör is árulkodhat arról, ha földrengés van készülőben

A légkör is árulkodhat arról, ha földrengés van készülőben