Dallal kampányol a fideszes polgármesterjelölt Zalaegerszegen – videók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem marad dallamok nélkül a mostani választási kampány sem. Vasárnap Balaicz Zoltán, a Fidesz-KDNP zalaegerszegi polgármesterjelöltje gazdagította a zenei kínálatot, és máris két dallal. A politikus ugyanakkor nem követte Schmuck Andor példáját, vagyis az éneklést másokra bízta.

Saját zenei repertoárral erősíti kampányát Zalaegerszegen Balaicz Zoltán. A Fidesz-KDNP zalaegerszegi politikusa vasárnap tette közzé a YouTube-on a Te meg én című dalt, amelyben egy férfi és egy nő arról énekel, hogy „az új remény a házak között nem más, mint te meg én”, illetve „Zalaegerszeg mi vagyunk, az utcákon ott a lábnyomunk”.

Kedvében járnak azoknak is, akik kedvelik az olyan „all together” típusú dalokat, amelyeket leginkább egymásba karolva, hullámozva, öngyújtót lobogtatva szoktak énekelni, például egy forrón lüktető nyári fesztivál vendégei, némi alacsony alkoholtartalmú almabor elfogyasztása után. A „Hajrá, Zalaegerszeg!” című szám tökéletes választás lehet nekik.

A kampánydalok írása nem újdonság itthon sem, sokan legfeljebb csak akkor kapják fel a fejüket, ha valamelyik jelölt esetleg úgy dönt, hogy nem bízza másra az éneklést sem. Schmuck Andor így döntött 2010-ben, amikor főpolgármester-jelölt volt. "Ez a mi városunk" című dalához pedig még egy romantikus, andalgós, tűzijátékos klipet is forgattak.