TEK-esek csaptak le a pisztolyos férfit elfogó rendőrökre a Keletinél

TEK-esek csaptak le a pisztolyos férfit elfogó rendőrökre a Keletinél

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Hivatali vesztegetéssel gyanúsított rendőröket fogott el a TEK csütörtök éjjel a Baross téren. A rendőrök a gyanú szerint 100 lej kenőpénzt fogadtak el egy autóstól. Az MTI szerint a TEK-esek azokat a rendőröket fogták el péntek hajnalban, akik előzőleg egy riasztópisztollyal fenyegetőző férfit ártalmatlanítottak a Baross téren.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) felkérésére szolgálatban lévő rendőröket fogtak el a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai péntek hajnalban Budapesten, a Baross téren – közölte Nagy Andrea, a KNYF szóvivője pénteken.

A hvg.hu-nak az ügyészség szóvivője azt mondta, hogy a két rendőr a VII. kerületben korábban megállított egy szabálytalanul közlekedő román autóst, akitől 100 lejt (nagyjából 6500 forintot) fogadtak el azért, hogy elengedjék. A román állampolgárságú autóst is elfogták. A 100 lejt a TEK emberei megtalálták a rendőrautóba rejtve. A rendőröket hivatali vesztegetéssel gyanúsítja az ügyészség.

©

Az MTI úgy tudja: a TEK azokra a rendőrökre csapott le, akik pénteken hajnalban a Baross téren elfogták azt a férfit, aki korábban egy embert megsebesített, többeket pedig megfenyegetett riasztópisztollyal a főváros VII. kerületében.

Az MTI fotóin az látható, hogy a TEK maszkos munkatársai intézkednek a Baross téren, és trélerre tesznek egy rendőrautót.

©

A rendőrség péntek hajnalban közölte: egy 23 éves férfi csütörtök este 11 óra körül a Nefelejcs utcában – veszekedés után – riasztópisztollyal rálőtt valakire, majd elmenekült. A sebesültet a mentők kórházba vitték. H. Tamás korábban a Keleti pályaudvarnál, majd a Baross téren is megfenyegetett járókelőket, végül 23 óra 30 perc körül a Baross téren – újabb sértettek fenyegetése közben – elfogták, majd előállították.