szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Konkrét terhelő adatok híján az ügyészség nem fog eljárást kezdeni Vida Ildikó ügyében, legalábbis ez derül ki az ügyészségnek a 444.hu-nak adott válaszaiból.

"Az ügyészség a sajtóban megjelent hírek alapján az elmúlt időszakban széleskörű iratvizsgálatot folytatott, amelynek eredményeképp azt állapította meg, hogy jelenleg nincs olyan folyamatban lévő vagy befejezett büntetőügy, amellyel konkrétan azonosítani lehetne olyan eseteket, amelyekre a kitiltások vonatkozhatnak" – írta a 444.hu-nak az ügyészség. Az ügyészség hozzátette, hogy eddig olyan információt, adatot, amely konkrét személlyel kapcsolatban megalapozott gyanúra adhatnak okot, senki nem szolgáltatott az ügyészségnek. Ezen adatok hiányában viszont fel sem merülhet konkrét büntetőeljárás kezdeményezése – tették hozzá.

Az ügyészség válaszából az is kiderül, hogy egészen pontosan hogyan keresték meg az amerikai kollégáikat. A válasz szerint a megkeresés a "bűncselekmények megelőzése és az ellenük való küzdelem terén folytatott együttműködés fokozásáról szóló megállapodás 11. cikke alapján" történt, ami nem azonos a bűnügyi jogsegély egyezmény szerinti jogsegély-kérelemmel. A portál szerint mindez azért fontos, mert ha ez utóbbi alapján fordultak volna az amerikai ügyészekhez, akkor sokkal valószínűbb lett volna, hogy érdemi választ kapnak.

Az ügyészség ugyanakkor arra is emlékeztet a portálnak megküldött válaszában, hogy több esetben eljártak már adóhivatali dolgozók ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hivatalos: meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, de már nem mindenki kérheti

Hivatalos: meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, de már nem mindenki kérheti

Csődközelben a cége? Ha ezekre figyel, még változhat a helyzet!

Csődközelben a cége? Ha ezekre figyel, még változhat a helyzet!

Rendőrökre támadtak a tüntetők Prágában

Rendőrökre támadtak a tüntetők Prágában