Goodfriendtől megkérdezték, talált-e már egy jó ügyvédet

Goodfriendtől megkérdezték, talált-e már egy jó ügyvédet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

André Goodfriend amerikai ügyvivőtől valaki a Twitteren kérdezte meg, talált-e már ügyvédet – arra utalva, hogy Vida Ildikó NAV-elnök ötmillió forintra perelte be a diplomatát rágalmazás miatt.

Talált már egy jó ügyvédet? – tette fel valaki a kérdést André Goodfriendnek a Twitteren egy szmájlival kiegészítve.

Az ügyvivő azt válaszolta, "ügyvédek... filozófusok... írók... művészek... aktivisták... oktatók... tudósok... földművesek...  Magyarországnak mindenből van egy kevés".

©

A beszélgetés apropója vélhetően az volt, hogy Vida Ildikó NAV-elnök ötmillió forintra perelte be Goodfriendet rágalmazás miatt.

Az adóhatóság vezetőjének ügyvédje, Futó Barnabás csütörtökön azt mondta, a Központi Nyomozó Főügyészségen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt jelentették föl az amerikai ügyvivőt, a Fővárosi Törvényszéken pedig jó hírnév megsértése miatt nyújtottak be keresetet.

Futó szerint Goodfriend hivatalos személyi minőségében sértette meg a NAV elnökét. Az ügyvivő a múlt héten a Heti Válasznak azt nyilatkozta, hogy Vidát nem azért tiltották ki az Egyesült Államokból, mert keveset tett a korrupció megakadályozásáért. "Az, ha valaki jó szándékú, de nem tesz eleget a csalás megakadályozásáért, természetesen nem minősül korrupt cselekménynek" – mondta.

Orbán Viktor ezután a péntek reggeli szokásos rádióinterjújában szólította fel Vidát, hogy perelje be Goodfriendet, majd a parlamentben hétfőn már azt is hozzátette, hogy ha ezt nem teszi meg, akkor megválik tőle.