Meghalt Lasztovicza Jenő fideszes képviselő

Meghalt Lasztovicza Jenő fideszes képviselő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hosszú betegség után elhunyt Lasztovicza Jenő, a Fidesz képviselője – közölte a párt.

A Fidesz és a párt országgyűlési képviselőcsoportja mély fájdalommal és megrendüléssel tudatja, hogy csütörtökön hosszú betegséget követően elhunyt Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő – olvasható a közleményben.

Lasztovicza Jenő 1998-ban, 16 évvel ezelőtt mérette meg magát először képviselőjelöltként. Azóta minden választást megnyert, szerették és tisztelték őt – írta a Fidesz.

"Politikustársunkban tiszteletreméltó, becsületes, a hazájáért híven dolgozó társunkat veszítettük el. Szeretteinek gyászában a párt és a frakció osztozik. Lasztovicza Jenőt a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség és a Magyar Országgyűlés saját halottjának tekinti" – tették hozzá.

©

Lasztovicza Jenő halálát követően az Országgyűlésben jelenleg 131 kormánypárti képviselő maradt, ezzel nincs meg a kétharmad – írta az Origo.

Mint ismert, február 22-én a veszprémi 1-es körzetben tartanak időközi választást, ahol korábban Navracsics Tibor szerzett mandátumot. A Fidesz–KDNP-nek csak abban az esetben lesz újra kétharmados többsége a parlamentben, ha a veszprémi 1-es és 3-as körzetben is megtartják a korábbi mandátumukat – tették hozzá.