Öt rendőr igazoltatta a szabályosan közlekedő roma polgármestert

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Kisebbségi vezeti az autót" - szólt oda társának az a rendőrjárőr, aki mindenfajta ok nélkül megállította Lakatos Béla roma polgármester autóját, aztán még erősítést is hívott - írja az Index.hu.

Amint elhaladt mellettük, a rendőrjárőrök Lakatos Béla után eredtek, majd megállították, és igazoltatás előtt az egyik rendőr oda is szólt a másiknak, hogy "kisebbségi vezeti az autót", és rádiójukból visszajelzést is kaptak: "kisebbségi igazoltatása van folyamatban" - így meséli el történetét az Indexnek a roma származású ácsi polgármester, Lakatos Béla.

Az akkor éppen Ácson autózó polgármester azt mondja, csodálkozott, amikor megfordult utána a rendőrautó, hiszen be is volt kötve, aztán amikor az odaérkező rendőrnek szóvá tette a kisebbségizést, az még erősítést is hívott, és ekkor az egyébként Győrből odarendelt rendőrök még mindig nem tudták, hogy egy polgármesterrel beszélnek. Végül úgy engedték el, hogy elismerték, semmilyen szabálytalanságot nem követett el.

"Ha velem, egy polgármesterrel ezt csinálják, mit csinálhatnak egy egyszerű roma kőművessel? Mit csinálhatnak azzal, aki megy valahol Szabolcsban biciklivel az egyik faluból a másikba? Megbüntetik 30 ezerre, ami ellen nem mer semmit tenni, és pénze sincs kifizetni!" - mondta Lakatos az Indexnek.