Autós tüntetés lesz a Belvárosban délután – borul a buszközlekedés

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

15 óra és 16 óra 30 perc között kell számítani fennakadásokra az M3-as autópálya-Kacsóh Pongrác út-Kós Károly sétány-Hősök tere-Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon. A 15-ös és a 115-ös busz közlekedése is módosul.

Péntek délután várhatóan 15 óra és 16 óra 30 perc között módosított útvonalon jár a 15-ös és a 115-ös busz, mert autós demonstrációt tartanak a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK közleménye szerint a tüntetést várhatóan 14 és 17 óra között tartják meg az M3-as autópálya-Kacsóh Pongrác út-Kós Károly sétány-Hősök tere-Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon. A várható forgalomkorlátozások miatt a 15-ös és a 115-ös busz módosított útvonalon közlekedik, elkerülve az Alkotmány utca környékét. Hozzátették: az autósokat is arra kérik, hogy ezt a környéket kerüljék el.

Közölték: a demonstráció útvonalán megpróbálják a közúti forgalmat legalább egy sávon fenntartani. Ha a demonstrálók száma indokolja, a vonulás útvonalán a keresztirányú forgalmat szakaszosan öt-tíz percre lezárják. 

A demonstráció miatt a 15-ös és a 115-ös busz várhatóan 15 óra és 16:30 között módosított útvonalon jár. A Boráros tér felé a buszok nem érintik a Szent István körút és a Markó utca megállót, a 9-es busz Nyugati pályaudvari megállójánál és a 70-es, valamint a 78-as troli Báthory utcai megállójánál lehet rájuk felszállni. A két buszjárat a Gyöngyösi utca és az Árpád híd felé a Markó utca megállót nem érinti, itt a Báthory utcánál, valamint a Nyugati pályaudvarnál szállhatnak fel az utasok – írták.