Rogán mozgósította a frakciót a Veszprém utáni első kétharmados szavazásra

Rogán mozgósította a frakciót a Veszprém utáni első kétharmados szavazásra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kedden kétharmados törvényekről szavaz a Ház. A Fidesz nem különösebben aggódik, de azért Rogán Antal a frakcióülés elején és végén is emlékeztette a tagokat a megjelenésre. Szó volt a Buda-Cash-ügyről is, amelynek Rogán szavai szerint a Fidesz kommunikációjában "a második szocialista brókerbotrányként" kell megjelennie.

Mindenképp legyen ott minden frackiótag a veszprémi választási vereség utáni első kétharmados szavazáson kedden a parlamentben - ezt kérte a Fidesz-frakciótól hétfőn Rogán Antal, a képviselőcsoport vezetője a VS.hu szerint.

Rogán a hétfői frakcióülés elején és végén is kérte a tagokat, hogy mind a 131-en jelenjenek meg a keddi szavazáson.

Mivel az ellenzékből sokan hiányoznak, a frakció nem aggódik különösképpen amiatt, hogy nem lesz meg a többség. "Vannak kockázatai a szavazásnak, de a Fidesz várhatóan biztosítani tudja a többséget" - jelenlévők szerint így fogalmazott Rogán Antal. Fideszes politikusok bíznak az ellenzék fegyelmezetlenségében, abban, hogy hajlamosak kihagyni egy-egy szavazást.

©

Mégis ez az első alkalom, hogy megméretik a kétharmad nélküli Fidesz-többség. A parlament kedden az "Egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításáról", illetve "Az egyes jogállási tárgyú törvények módosításáról" című jogszabályokról szavaz; mindkettő elfogadása kétharmados többséget igényel.

Rogán a frakcióülésen szóba hozta a veszprémi vereséget is. Azt mondta, az elnökség szerint nem a rossz kampány, hanem az erős ellenkampány, a Fidesz számára kínos ügyek miatt vesztettek. Hozzátette ugyanakkor, hogy azért ennél ügyesebben is kampányolhattak volna.

A frakcióülés nagy részét a Buda-Cash-botrány megeszélése töltötte ki. Rogán hangsúlyozta, hogy a Fidesz-kommunikációban az ügynek "a második szocialista brókerbotrányként" kell szerepelnie.