Karácsony Gergely kiszállna az országos politikából

Karácsony Gergely kiszállna az országos politikából

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Nem indul a PM társelnökségéért Zugló polgármestere, mert annyira leköti a XIV. kerület irányítása. A Magyar Idők értesülésére reagálva azt mondta, azért semmiképp sem akarja cserbenhagyni pártját.

Eltávolodna az országos politikától, a jövőben pedig már csak polgármesteri teendőivel akar foglalkozni Karácsony Gergely, aki ezért nem indul újra a társelnöki posztért a Párbeszéd Magyarországért (PM) tisztújító kongresszusán – olvasható a Magyar Idők csütörtöki számában.

A lap értesülése szerint Szabó Tímea, a PM másik társelnöke újra megméreti magát, és társelnöki pozícióban gondolkodik Erőss Gábor, a párt VIII. kerületi önkormányzati képviselője is – a párt alapszabálya szerint ugyanis a posztot egy férfi és egy nő tölti be.

©

A Magyar Idők megkeresésére Karácsony Gergely úgy fogalmazott: az ügyben még nem hozta meg a végső döntést, ugyanakkor elismerte, hogy gyakorlatilag minden idejét leköti Zugló irányítása.

Elmondása szerint a következő hetekben egyeztet a PM elnökségével, pártját semmiképpen nem akarja "cserbenhagyni", és valamilyen módon a jövőben is szeretne részt venni az irányításban.

Karácsony Gergely a Facebookon is reagált a Magyar Idők hírére. "Egyrészt nem kívánok kiszállni az országos politikából. Másrészt az, hogy indulok-e újra a PM társelnöki posztjáért, az nem egy egyéni döntés, ezt szeretném megbeszélni a többiekkel. Harmadrészt ne higgyetek a Magyar Időknek" - írta a közösségi oldalon.