szerző:
hvg.hu

Havi-kéthavi folyóirat kiadására készül a DK pártcége, a DÉKÁ Kft. A cég 2012 elején jött létre, a párt néhány hónappal később vette meg a tulajdonostól. A kft. tevékenységi körét nemrég bővítették a folyóirat-kiadással.

Havi-kéthavi rendszerességgel folyóirat megjelentetését tervezi a Demokratikus Koalícióhoz (DK) kapcsolódó pártcég, a DÉKÁ Kft. – értesült a hvg.hu.

Információnkat megerősítette Sebián-Petrovszki László, a cégtulajdonos Demokratikus Koalíció pártigazgatója. A részletekről – például, hogy ki lesz a lap szerkesztője, hogy lesz-e online verziója a kiadványnak – még nem születtek meg a döntések. Az előkészületek azonban elkezdődtek, így a kft. nemrég felvette tevékenységi listájára a „Folyóirat, időszaki kiadvány kiadását”.

©

A Gyurcsány-párt egyszemélyes cége, a 3 millió forint törzstőkéjű DÉKÁ Rendezvény Kft. még magánvállalkozásként jött létre 2012 elején, és a DK néhány hónap múlva vette meg az addigi tulajdonos-ügyvezetőtől, Tóth Andrástól. A cégalapításnak, majd -felvásárlásnak eleve az volt a célja, hogy a kft. majd segítse a választásra készülő DK infrastruktúrájának, például irodahálózatának kiépítését.

A pártnak és a DK-s Új Köztársaságért alapítványnak is dolgozó kft. tavaly 50 milliós forgalom mellett egymilliós veszteséget könyvelt el, az idei első három negyedévben pedig 57 milliónál tart és minimális nyereséget mutatott ki. A cég webshopot is üzemeltet, ott 200 forintért DK-hűtőmágnest éppen úgy vehetnek a Gyurcsány-rajongók, ahogy a pártelnök vagy Debreczeni József könyveit is megkaphatják.

A Gyurcsány-pártnak Nekedkészült címmel volt már pártlapos próbálkozása: az ingyenesen terjesztett újságból nyáron jelent meg egy szám, amelyben a cikkek kizárólag Gyurcsány Ferencről, a Demokratikus Koalíció egyik alelnökéről vagy programpontjáról szóltak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!