Géppel kell lélegeztetni két drogozó törökszentmiklósi férfit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Romlott az állapota a dizájnerdrogok miatt kórházba került három törökszentmiklósi fiatal férfi közül kettőnek, ők jelenleg gépi lélegeztetésre szorulnak az intenzív osztályon – közölte Kondor Klára, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet sürgősségi betegellátó osztályának vezető főorvosa.

A szolnoki kórházban levő harmadik férfit még mindig a sürgősségi osztályon ápolják, állapota kissé javult – mondta Kondor Klára osztályvezető főorvos.

Az intenzív osztályon korábban azt közölték, hogy a gépi lélegeztetésre szoruló két fiatalember, valamint a császármetszésen átesett két nő állapota is súlyos, életveszélyes.

A megyei főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt csütörtök éjszaka és péntek délelőtt.

Ecseki Tímea, a Hetényi kórház ügyeletes orvosa a köztévében péntek este azt mondta, hogy két várandós nő is hozzájuk került, rajtuk császármetszést is végre kellett hajtani.

A családok ismerőse hétfőn az MTI-nek megerősítette az RTL Klub és a szoljon.hu információját, hogy mindkét nő császármetszéssel világra hozott újszülöttje meghalt. Az újszülötteket a fővárosi Semmelweis Egyetemen látták el, de az intézmény a betegjogok és a folyamatban lévő eljárások miatt nem ad tájékoztatást.

Elek István, a budapesti Péterfy Sándor utcai kórház osztályvezető főorvosa korábban megerősítette, egy fiatal férfit hozzájuk szállítottak Szolnokról.

A rendőrség múlt pénteken azt közölte, hogy a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy 39 éves helybéli férfit a városban történt kábítószer-fogyasztásokkal és megbetegedésekkel kapcsolatban.