A korona is megy a Várba?

A korona is megy a Várba?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

L. Simon László árulta el ebbéli szándékát egy háttérbeszélgetésen. A kormány egyelőre nem reagált. A Várprojekt végső költsége még mindig nem látszik.

A Parlamentből a felújítandó budavári Palotába költöztetné L. Simon László államtitkár, a Várnegyed megújulásának felelőse a koronázási ékszereket, a koronát, tudta meg a nol.hu. A lapnak azt is elárulta a politikus egy háttérbeszélgetésen, hogy továbbra sem lehet látni, mennyibe kerülhet a Várnegyed rekonstrukciója  korábban azt azért belőtte, hogy a 200 milliárdot nem éri el az összeg.

A korona és a koronázási jelvények jelenleg a Parlamentben tekinthetőek meg, épp az első Orbán-kormány vitte oda a Magyar Nemzeti Múzeumból.

Kérdés, mit szól ehhez a kormány, és mit szól a Várnegyed megújulásáért felelős Nemzeti Hauszmann Bizottság szakértő gárdája, ahonnan már kilépett három szakértő, mert nem értett egyet a megújulás politikai-szakmai elveivel és léptékével.

A Várnegyed megújulása számos vitát kavart, egyesek védhetetlennek és pazarlónak tartják a projektet, mások szerint a projekt első ütemében megvalósuló újjáépítési munkálatok védhetőek és előremutatóak. L. Simon László szerint, bár a Palotából elköltöző Magyar Nemzeti Galéria a Liget múzeumi negyedébe menne, nincs összefüggés a Liget-projekt és a Vár megújulása között.

Hozzászólások