Eldőlt: három kihívója lesz Tóbiásnak az MSZP tisztújítóján

Eldőlt: három kihívója lesz Tóbiásnak az MSZP tisztújítóján

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ahogy azt várni lehetett, Harangozó Tamás, Molnár Gyula és Szanyi Tibor is indul az elnökségért június 25-én.

Az 1500 párttag támogató aláírásával és az elnöki pályázat leadásával jelöltté vált Harangozó Tamás parlamenti frakcióvezető-helyettes, Molnár Gyula korábbi fővárosi pártelnök, Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő és Tóbiás József.

Steiner Pál, az MSZP szóvivője közölte, támogatták a posztot jelenleg is betöltő Gőgös Zoltán elnökhelyettesi jelölését. Jövő héten hallgatják meg a posztra szintén aspiráló Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető-helyettest.

Elmondta, hogy a bizottság nem hallgatta meg személyesen Gőgös Zoltánt, hanem a benyújtott pályázata alapján támogatták a jelöltségét. A szocialista politikust a hét elején szívpanaszok miatt kórházba vitték és megműtötték.

Steiner Pál beszámolt arról is, hogy a választmányi elnöki posztért Botka László jelenlegi választmány elnök és Hiller István volt pártelnök "párharca" várható.

Az MSZP június 25-én tartja tisztújító kongresszusát.

Alakulgat az új baloldal, mintha már kormányfőjelöltjük is lenne

Kivonulás, megosztó akció, kudarc, vereség, pozícióharc - ez az általános kép alakult ki a magyarországi baloldalról. Elterjedt vélekedés szerint a 2006 őszétől sorozatban elszenvedett hét megrázó választási vereségből tanulni képtelen, elhasználódott politikusok, közép- és mikropártok marakodnak egyre kisebb téten; sokan már azt sem zárják ki, hogy lengyel mintára az egész irányzat eltűnik a süllyesztőben.

Hozzászólások