Nő a bűnözés, ha jönnek a fiatal férfi migránsok?

Nő a bűnözés, ha jönnek a fiatal férfi migránsok?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Ezt állítja legalábbis az ismert kriminológus. Meg azt is, hogy kicsi az esélyük a tartós kapcsolatra, és sokan közülük radikalizálódhatnak.

Az egyedülálló fiatal férfiak tömeges bevándorlása növeli a bűnözést - erről beszélt Tamási Erzsébet kriminológus az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

A bevándorlás nyomán Nyugaton komolyan változnak a demográfiai arányok. Míg a '70-es években Németországban például 83 férfi jutott 100 nőre, addig manapság 94. Továbbá a kutatások szerint, ha egy közösségben a 27 évesnél fiatalabbak aránya 20 százalék fölé emelkedik, az növeli az erőszakos cselekmények számát - mondta a szakember.

Ráadásul a migránsok súlyos pszichés sérüléseken mennek át, gyakran nem ismerik a befogadó ország nyelvét, szokásait, miután pedig a nők többnyire "felfelé keresnek párt", a migránsok jelentős részét kitevő egyedülálló fiatal férfiaknak kicsi az esélyük a tartós kapcsolatra, és sokan közülük radikalizálódhatnak - vélekedett a szakember.

Tamási Erzsébet emlékeztetett arra, hogy Svédországban 1975-ben 450 nemi erőszak volt, tavaly csaknem a tizenötszöröse, 6620, és más bűncselekményfajtáknál is emelkedés tapasztalható. Jellemző az is, hogy Kanada bevándorlási politikájának egyik alapelve: egyedülálló fiatal férfiakat nem fogadnak be, csupán nőket és gyereket.

Hozzászólások