Fussa le a metrót Ön is! Valakinek már sikerült - videó

Fussa le a metrót Ön is! Valakinek már sikerült - videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Annyira lassú, hogy gyalog is gyorsabban odaérnék az Örsre! – fakadnak ki rendszeresen a 2-es metró utasai azóta, hogy a vonal három állomása között sebességkorlátozást rendeltek el. És lehet, hogy igazuk van.

A december elején történt baleset óta lépésben – maximum óránként 10 kilométeres sebességgel – közlekednek a szerelvények a 2-es metró vonalán az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion megállók között. A vonatok a 2240 méteres távolságot normális körülmények között 3-4 perc alatt teszik meg, a sebességkorlátozás elrendelése óta azonban kétszer annyit kell zötyögni.

Nem csoda, hogy akadt, aki úgy érezte: érdemes lenne megpróbálni ezt gyalog is.

A XVII. kerületi helyi hírforrás, a TV17 arra kérte a gyakorlott futót, Balázsi Dávidot, hogy fussa le a végállomás és az első megálló, a Pillangó utca közötti szakaszt gyorsabban, mint a metró.

A két állomás között 1280 méter a távolság, ezen a részen végig a felszínen haladnak a metrók, így a futó láthatta volna, ha rá kell gyorsítania, mert közeledik hozzá a vonat. Nem kellett. Balázsi 4 perc 10 másodperc alatt teljesítette a távot, jóval az előtt a szerelvény előtt ért a Pillangó utcához, amellyel egyszerre indult az Örs vezér teréről, kényelmesen fel is tudott szállni. Nézze meg, mennyire nem volt ellenfele az Alstom:

A sikeres kísérlet nyomán az NT17 kihívást indított: várja a fotókat azoktól a vállalkozó kedvűektől, akik Balázsi Dávid után ugyancsak megpróbálják lefutni a metrót.

Hozzászólások