szerző:
hvg.hu

Az Emmi államtitkára a marxizmus-leninizmushoz hasonlította a társadalmi nemek elméletét.

Nem csak a KDNP ifjúsági tagozatát, de a kormányt is zavarja, hogy gender studies mesterképzés indul az ELTE-n.

A liberális Fodor Gábor kérdezett rá Balog Zoltán emberi erpforrás miniszternél, hogy "Kinek árt a gender szak?", Balog nevében pedig az Emmi-államtitkár, egyébként szintén KDNP-s Rétvári Bence fejtette ki a kormány álláspontját.

Mint írta, szerinte a "társadalmi nemek tanulmánya" mesterszakon végzettek iránti igény a magyar munkaerőpiacon nem mutatható ki, a szak gazdasági szempontból nem racionális, "így joggal feltételezhetjük, hogy nem a munkaerőpiac igényeire reagálva hozták létre, és nem azért, hogy gyorsan és közvetlenül hasznosítható tudást kapjanak a hallgatók".

Rétvári szerint kérdéses, hogy "az ilyen deklaráltan és felvállaltan alacsony hallgatói létszámmal indított szakok mennyiben gazdaságosak és fenntarthatóak", a képzés esetleges beindítása az ELTE más szakjaitól venne el erőforrásokat, rontaná az egyetem gazdasági stabilitását, az ELTE esetében pedig az államtitkár szerint figyelembe kell venni, hogy egy állami közfinanszírozású egyetem, amelynek célja társadalmi és munkaerőpiaci igényeknek való megfelelés.

Az egyetemi szakoknak tudományos alapokra kell támaszkodniuk. A gender – a marxizmus-leninizmushoz hasonlóan – inkább nevezhető ideológiának, mint tudománynak, így kétséges, eléri-e az egyetemi oktatási szintet. A szak tartalma szemben áll mindazzal, amit a kormány értékvilága az emberről vall

– írta Balog nevében Rétvári.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

KDNP-sek támadták be az ELTE-t a "romboló és felesleges" gender studies miatt

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke írt nyílt levelet az ELTE rektorának, Dr. Mezey Barnának amiatt, hogy az egyetem szeptembertől elindítja a magyar nyelvű gender studies című mesterképzését. Azt írja, hogy a képzés luxus, felesleges és romboló. Az egyetem egyik oktatója szerint a diszkrimináció és az alapvető jogok tiszteletben tartása miatt van szükség a kurzusra.

Gerinctörés, csuklótörés, bordatörés: előállított az újabb hajléktalanper tárgyalásán

Gerinctörés, csuklótörés, bordatörés: előállított az újabb hajléktalanper tárgyalásán

Több mint félmillióan tüntettek Londonban a Brexit ellen

Több mint félmillióan tüntettek Londonban a Brexit ellen

Ki beszél már szenzorszigetről? Izgalmas megoldást talált ki helyette a Samsung

Ki beszél már szenzorszigetről? Izgalmas megoldást talált ki helyette a Samsung

Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep

Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep

Drónok helyett albatroszokat küldenek harcba a halrablók ellen

Drónok helyett albatroszokat küldenek harcba a halrablók ellen

1500 lóerő fölé merészkedik a Bugatti: jön a "föld-föld rakéta" sportkocsi

1500 lóerő fölé merészkedik a Bugatti: jön a "föld-föld rakéta" sportkocsi