A CEU reagált Kósa törvénysértéses mondataira

A CEU reagált Kósa törvénysértéses mondataira

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy fantomegyetem igazgatótanácsának vált tagjává az Oxford Egyetem rektora? A CEU értetlenül fogadta Kósa Lajos reggeli szavait.

Reagált a CEU Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető hétfő reggeli, a Kossuth Rádióban elhnagzott szavaira. Kósa azt mondta, egyetlen szabályosan működő külföldi egyetem van Magyarországon, ez a McDaniel College, a többi 27 nem tartja be a törvényeket. Kósa emlegette az Oktatási Hivatal ötévente aktuális felmérését, azt a hvg.hu korábban már megtudta az Oktatási Hivataltól, hogy ez volt első ilyen ellenőrzés. A tömeges törvénysértéseket a szabályozás megváltoztatásával kéne megoldani Kósa szerint.

A CEU reagált Kósa szavaira. "A CEU New York Állam oktatási minisztériuma és az Egyesült Államok egyik legnagyobb akkreditációs szervezete, a Middle States Commission on Higher Education által bejegyzett, illetve akkreditált felsőoktatási intézmény. Programjait egyenként, a tanrend, a tanárok képesítése, az infrastruktúra és a minőségbiztosítási mechanizmusok ellenőrzését követően vették nyilvántartásba. Egyetemünk ugyanazokon az ellenőrzési folyamatokon esett át mint a Columbia vagy a New York University. Magyarországon a CEU a magyar hatóságok által kibocsájtott engedélyek alapján működik, a magyar törvényekkel összhangban. A CEU világszerte nagy tekintélynek örvendő egyetem. Európa egyik legjobb felsőoktatási intézményeként van számontartva. A jelenlegi kormányzati támadások hatására a világ jelentős felsőoktatási intézményei egyhangúan kiálltak a CEU mellett. Gondolhatja komolyan bárki, hogy egy 'fantomegyetemet' támogatnak a tudományos világ központi tekintélyei? Vagy hogy egy 'fantomegyetem' igazgatótanácsának vált tagjává, három nappal ezelőtt, az Oxfordi Egyetem rektora?" – zárul a CEU közleménye.

Hozzászólások