Bekérették az amerikai és német ügyvivőt a CEU miatt

Bekérették az amerikai és német ügyvivőt a CEU miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Altusz Kristóf helyettes államtitkár bekérette szerdára a budapesti amerikai és német nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét a felsőoktatási törvény ügyében - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).

Magyarországon minden felsőoktatási intézménynek be kell tartania a rá vonatkozó szabályokat - írta közleményében a külügy. 

Hozzátették, hogy a ma elfogadott jogszabály kizárólag erre irányul, "minden ezzel ellentétes állítás hamis, ezért a holnapi napra mind az Amerikai Egyesült Államok, mind Németország budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjét" a minisztériumba kérette Altusz Kristóf.

A Országgyűlés kedden fogadta el a felsőoktatási törvény módosítását, eszerint a jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. 

A Central European University (CEU) elnök-rektora, Michael Ignatieff közölte, a felsőoktatási törvénymódosítás alkotmányos felülvizsgálatára kéri Áder János köztársasági elnököt.