22 év után küldik el az oktatáspolitikát kritizáló makói iskolaigazgatót

22 év után küldik el az oktatáspolitikát kritizáló makói iskolaigazgatót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Előbb az önkormányzat nem támogatta az igazgató pályázatát, majd végül az Emmi is úgy döntött, érvényteleníti a pályázatot, és hiába nem volt más jelentkező, újat ír ki.

22 év után nem vezetheti tovább a makói József Attila Gimnáziumot (JAG) Rója István igazgató, akiért korábban tüntettek is a város lakói – írja a MakóHíradó.hu, amely az Emmitől megtudta, a minisztérium érvénytelenítette az iskola vezetésére egyedül pályázó Rója István pályázatát, és úgy döntöttek, új pályázatot írnak ki 3 hónapon belül. Az iskolát az új pályázat lezárásáig az igazgatóhelyettes vezeti.

A lappal az oktatási államtitkárság közölte, az Emmi oktatási államtitkára, azaz Palkovics László döntött a JAG igazgatói pályázatáról. Mint írták, a megbízási jogkör gyakorlója, vagyis az oktatásért felelős államtitkár – figyelembe véve a véleménynyilvánításra jogosultak véleményét, valamint a fenntartó véleményét – eredménytelennek nyilvánította az eljárást annak ellenére, hogy egyetlen pályázat érkezett az igazgatói székre. Hozzátették azt is, hogy a döntés az intézmény jövőbeni működését szolgálja, és a megújítás jegyében született.

Az igazgatói székért kihívó nélkül induló Rója pályázatát ugyanis a makói képviselő-testület idén tavasszal nem támogatta, a szülők viszont kiálltak érte, május 3-án több százan szimpátiatüntettek a JAG igazgatója mellett.

Rója István, aki az elmúlt 22 évben vezette a gimnáziumot, korábban részt vett a kockás inges tiltakozásban, kritizálta a kormány oktatáspolitikáját, és szolidarított a miskolci tanárokkal is.

Hozzászólások