Megszólalt Kubatov a fradisták verekedéséről

Megszólalt Kubatov a fradisták verekedéséről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Ferencváros elnöke először nyilatkozott a Groupama Arénában lassan két hete történt tömegverekedésről, késelésről.

Kubatov Gábort a 444-nek sikerült szóra bírnia az ügyben egy solymári lakossági fórum előtt. A klubelnök szerint érthető és elfogatható, hogy az FTC-DVTK bajnoki meccs szünetében lezajlott véres verekedés után a Magyar Labdarúgó-szövetség büntetést szabott ki rájuk – 3 millió forintra bírságolta őket és elrendelte több szektor bezárását három mérkőzésre –, mert mégiscsak skandalum, ami a stadionban történt. Mégis fellebbeznek a döntés ellen, mert úgy tartja, hogy ötven ember ostobasága miatt nem szenvedhet öt-, tíz-, húszezer másik.

Arra a kérdésre, átverték-e a klubot a stadionba három és fél év után visszatért ultrák – akik közül többen a rendőrség szerint megtámadták a kubatovistának tartott szurkolói csoport Bonyha becenevű vezérszurkolóját –, a klubelnök úgy válaszolt: "meglátjuk, mi lesz a vizsgálatok eredménye". Hozzátette: a rendőrségi nyomozás végén majd értékelik a helyzetet.

Azt is közölte, hogy az "ötven ostoba embert" be kell azonosítani, és a törvény erejével kell eljárni ellenük. Az azonosítás azonban komoly munka, hiszen a verekedők maszkot viseltek, többen váltóruhát is vittek a stadionba, hogy nehezebben lehessen megállapítani a kilétüket. "Egy krimi zajlik a szemünk láttára" – jegyezte meg.

Hozzászólások