Lázár: "Orbánnak is be kellett mutatnia a gázbojlerről a számlát"

Lázár: "Orbánnak is be kellett mutatnia a gázbojlerről a számlát"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Lázár Jánost megkérdezték a vagyonnyilatkozatokról, szerinte nem gond, ha egy politikus utólag módosít.

"Nem terveztem, hogy mesélek az új szőlőmről" – így próbált poénkodni Lázár János miniszter a Kormányinfón. Az éjjel nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatából derült ki: lett új földje, ebből az egyik szőlő Mádon. Azt monda, még nem tudja, mihez kezd vele. "Ha lesz döntés, tájékoztatom."

Arról nincs véleménye, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester csaknem 2 milliárdos osztalékot vett ki a cégeiből. Ezt azzal verte vissza, hogy 400 ezer vállalkozó van az országban, ő csak azzal a céggel foglalkozik, amelyben részvényes. De hogy az fizet-e osztalékot vagy sem, erről majd májusban döntenek.

A vagyonnyilatkozatok hitelességére és következmények nélküliségére vonatkozó kérdésekre azt mondta, első körben a parlamenti bizottságnak kell a vagyonnyilatkozat hitelességét vizsgálnia, ha bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor eljárás indul a képviselővel szemben. Lázár szerint önmagában nincs gond azzal, ha egy képviselő belejavít a vagyonnyilatkozatába,

"mi lenne szegény Gyurcsánnyal, ha szankcionálnánk, hogy hazudott".

Bár utóbbi ügyben az is lehet, hogy a Magyar Idők hazudik, mivel Gyurcsány szerint a "megtalált" 150 millió forint igenis szerepel a vagyonnyilatkozatában. Lázár emlékeztetett arra, számos esetben indult vagyonosodási vizsgálat, Orbán Viktorral is előfordult, hogy be kellett vinnie a gázszámlát a gázbojlerről.

Hozzászólások