Segítséget kért a fideszes polgármestertől, megkérdezték tőle, van-e adótartozása

Segítséget kért a fideszes polgármestertől, megkérdezték tőle, van-e adótartozása

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kővári Attila azt kérte a fideszes városvezetőtől, hogy lehetőség szerint a település fizesse meg a zászlós zebrák miatt felmerült költségeket, hiszen, mint írta, az egész város számára hasznos fejlesztésről van szó. Nem várt válasz érkezett.

Szentendrén is szerettek volna zászlós zebrákat, ezért az egyik városlakó levelet írt a polgármesternek, miután a közútkezelőtől azt a választ kapta, hogy előbb meg kell fizetni a szakértői díjazást, amely a közútkezelő számításai szerint közel 200 ezer forintba került volna – eleveníti fel a történteket a Mérce.hu.

Kővári Attila meg is küldte levelét Verseghi-Nagy Miklós fideszes polgármesternek, azzal a céllal, hogy megkérdezze: kifezetné-e a település ezt a pénzt, hiszen olyan fejlesztésről van szó, ami szerinte az egész város számára hasznos.

A polgármester válaszában előbb megköszönte a megkeresést, majd azt kérdezte Kőváritól, neki vagy névrokonának van adótartozása Leányfalun. A levelezésről képernyőmentés készült, amit a Szentendre blogol csoportban tettek közzé. Itt lehet megnézni.

Kővári állítása szerint hiába válaszolt a levélre, hogy nem ő az, akinek adótartozása van, a polgármester erre már nem reagált. A Zászlózó Civilek szóvivője szerint "tulajdonképpen örülnünk kell, mert úgy tűnik, Szentendrén annyira nincs tennivalója a polgármesternek, hogy arra is ráér, hogy Leányfalu ügyeivel foglalkozzon" – mondta Kövesdi Miklós az ATV tudósítása szerint.

A Mérce.hu azt írja, az ügyben ezután az ellenzéki Társaság az Élhető Szentendréért egyesület is kérdéseket intézett a városvezetőhöz, de egyelőre ők sem kaptak választ.

Azóta kiderült, hogy a közútkezelő – ahogy Gödöllő esetében is – Szentendrén is eltekint a díjaktól.

Hozzászólások