szerző:
hvg.hu

Mráz Ágoston Sámuel a Heti Válasznak beszélt az Elios-ügyről.

A hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelem után készült a Heti Válasz szokásos páros interjúja Mráz Ágoston Sámuel és Török Gábor politikai elemzőkkel. A kormányközeli Nézőpontnak dolgozó Mráz csillapítani igyekszik a Fidesz vereségének jelentőségét, és az az álláspontja, hogy a Fidesz győzelme biztos, amennyiben az országgyűlési választást tudatosan miniszterelnök-választásként kommunikálná a Fidesz. Ezt arra alapozza, hogy Orbán Viktor népszerűsége magasabb a kormánypárténál, illetve versenytársainál is.

Ugyanakkor abban egyetértenek, hogy ahogy Hódmezővásárhelyen, úgy az országban is bizonytalanná váltak a közvélemény-kutatási eredmények, hiszen egyértelműnek látszott a Fidesz fölénye.

A másik fontos téma az Elios-ügy, amely viszont éppen Orbánt kezdi ki, mivel itt vejének többmilliárdos korrupciós ügyére derített fényt az Európai Uniós csalásellenes hivatala, az OLAF.

Mráz megjegyzi, hogy ezt az egészet Brüsszel beavatkozásaként kezeli, ám Török szerint ettől még a jelentés tartalmával is foglalkozni kellene. Erre válaszolja a Nézőpont elemzője, hogy "jót tenne, ha a Fideszben elhangozna valami olyasmi, hogy zéró tolerancia van a korrupció ellen".

Az nem világos, hogy ennek nyomán Tiborcz István vagy más Orbán-családtagok letartóztatását is jótékonynak gondolja-e, de erről már neki kell beszámolnia a pártvezetés előtt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A tényállítások és a tények

A tényállítások és a tények

Japán támadás: milyenek a 2019-es új Lexusok?

Japán támadás: milyenek a 2019-es új Lexusok?

Ijesztő kezdés után taroltak a címvédő Babosék Ausztráliában

Ijesztő kezdés után taroltak a címvédő Babosék Ausztráliában

Halott lelkiismeret: a Putyin-korszak vádirata

Halott lelkiismeret: a Putyin-korszak vádirata

Vitája volt Törőcsik Andrásnak a kórházban, mert szobatársa nem szereti a focit

Vitája volt Törőcsik Andrásnak a kórházban, mert szobatársa nem szereti a focit

Elsüllyedt egy menekülteket szállító csónak, 120 ember tűnt el

Elsüllyedt egy menekülteket szállító csónak, 120 ember tűnt el