Tarlós kicsit pihenni küldené Lázárt a bécsi videója után

Tarlós kicsit pihenni küldené Lázárt a bécsi videója után

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

"Lehet, hogy vannak nekünk is olyan barátaink, akiknek most valahogy egy kicsit pihenni kéne Hódmezővásárhely meg Bécs után" – mondta Tarlós István mai sajtótájékoztatóján.

Szerdán sajtótájékoztatót tartott Tarlós István budapesti főpolgármester is, akinél a Magyar Nemzet rákérdezett arra, mit szólna, ha egy külföldi politikus Lázár János bécsi videójához hasonlóan például Budapesten a Hős utcában forgatna valami hasonlót. Tarlós azt mondta, semmit nem szólna ugyanis ő főpolgármester és nem miniszter, de hozzátette:

Azt én nem mondom, hogy ügyes nyilatkozat volt ez ebben az időpontban.

Később azért kifejtette:

Lehet, hogy vannak nekünk is olyan barátaink, akiknek most valahogy egy kicsit pihenni kéne Hódmezővásárhely meg Bécs után. De hát ők is értékes emberek, és meg kell védjem Lázár Jánost egy másik szempontból, mert főpolgármesterként valójában mégiscsak miniszteri rangban vagyok, és ez megkönnyíti a véleményalkotás lehetőségét, eléggé szabadon nyilatkozhatom.

A Magyar Nemzet szerint Tarlós ezzel arra gondolt, hogy Magyarországot állandóan kritizálják Nyugatról, nem egy esetben kettős mércét alkalmazva, és például Ausztria korábbi kormányfője, Christian Kern és az Európai Parlament volt elnöke, Martin Schulz is élesen bírálta a hazánkat jelenleg irányító Fidesz–KDNP-s kormányt, és személyesen Orbán Viktor miniszterelnököt is.

Az MTI beszámolója – amelyből egyébként kimaradt a Lázár Jánosra tett megjegyzés – szerint Tarlós még a következő témákról beszélt: 

Nem az a lényeg, hogy az illegális bevándorlást erőltető személy vagy személyek nevét hányszor mondjuk ki.

Hozzászólások