Az MSZP elnöke 60 millióval segíti Fodor Gábor pártját

Az MSZP elnöke 60 millióval segíti Fodor Gábor pártját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Molnár Gyula még a választások előtt egyezett meg az elnökséget megkerülve a Liberálisokkal, hogy ennyit fizet a szövetségesüknek.

A Zoom.hu ír a különös paktumról, ami Molnár Gyula leköszönő MSZP-elnök és Fodor Gábor, a mérhetetlen Liberálisok vezetője között köttetett meg még a választások előtt. Emlékezetes, a választások után Molnár Gyula lemondott az elnöki tisztségről, de egyéniben nyert, így parlamenti képviselő lesz. Az MSZP pedig a Párbeszéddel szövetségben – és a liberális Bősz Anettel együtt – 20 fős frakciót alakíthat, de két 15-5-ös felosztásban két frakció lesz, így több a pénz.

A lap ugyanakkor több forrásból úgy értesült, Molnár egyfajta különalkut kötött Fodor Gáborral, abban állapodtak meg, hogy hiába az MSZP rossz anyagi helyzete, a szocialisták évente 60 millió forinttal támogatják a Liberálisokat. Úgy, hogy az elnökségi tagok nem emlékeztek, hogy erről megkérdezték volna őket. Kérdés, volt e jogköre erre Molnárnak. De ha volt is, elgondolkodtató, hogy ezt úgy hozta tető alá a Liberálisokkal, hogy nem lehetett biztos abban, ő viszi-e a pártot április 8-a után.

A vezetőség egyébként folyamatosan fogalmazta meg kételyeit az akkori elnök irányába, hogy nem szerencsés összeborulni a mérhetetlen párttal, határozottan tiltakoztak Fodor listára vétele ellen, így kerülhetett oda a már említett Bősz Anett.

Molnárt hiába kereste a lap, nem nyilatkozott. A párton belül most többen azt fontolgatják, jogi úton teszik semmissé a támogatást. Az összeget egyébként havi bontásban, ötmillió forintonként utalták volna.

Hozzászólások