Ez már a vég: Nem el-, hanem beloptak egy pénztárcát az utas poggyászába

Ez már a vég: Nem el-, hanem beloptak egy pénztárcát az utas poggyászába

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szokatlan sztori pár hete történt, az angliai útról hazatérő utas döbbenten tapasztalta, hogy egy számára ismeretlen, kifejezetten márkás, viszont szinte teljesen üres összeget tartalmazó pénztárcát csomagolt ki poggyászából.

Hirtelen még azt is nehéz volt eldönteni, hogy „egy 1-10-es skálán mennyire fura, ijesztő, döbbenet” ez – kommentálta a névtelenséget kérő utas, hogy a külföldi rokonlátogatásról hazatérve a poggyászának felső zsebében egy plusz pénztárcát talált.

A Furla márkájú tárcában csekély összeg volt, viszont logikusan nemigen történhetett más, mint hogy reptéri fosztogatók kiürítették, vagy magát a tárcát is el akarták venni, csak végül tévedésből az ő holmijába tették vissza.

A reptér honlapján az ilyen esetekre nyilván nem is talált eligazítást, csak a poggyásszal kapcsolatos problémát/eltűnést lehet szabott határidőn belül jelezni. Így megpróbálta a közösségi oldalon keresztül megtalálni a jogos tulajdonost.

Mindez annyira szokatlan, hogy kérdésünkre Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetője sem tudta elsőre megmondani, mi is ilyenkor a teendő. Végül azt mondta, talán a talált tárgyakhoz hasonlóan le kellene adni, még ha speciális módon az utas a saját dolgai között „találta” is a tárcát.

képünk illusztráció
©
Hozzászólások