A Magyar Idők bírálta, Orbán kirúgta volt sajtófőnökét

A Magyar Idők bírálta, Orbán kirúgta volt sajtófőnökét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külügyminiszter előterjesztésére a kormányfő leváltotta Hammerstein Judit főigazgatót a Balassi Intézet éléről.

A 24.hu azt írja a vonatkozó határozatra hivatkozva, hogy Orbán Viktor ugyanakkor helyére a tárca helyettes államtitkárának Schőberl Márton Lászlót nevezte ki. A határozat szerint Hammersteint áthelyezik a Balassi Intézet éléről.

2014 év végén, amikor kinevezték az intézet igazgatójának, azt írtuk Hammersteinről, hogy 1969-ben Nagykanizsán született. Egyetemi tanulmányait a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem bölcsészettudományi karának orosz nyelv és irodalom, történelem, végül francia nyelv és irodalom szakán, valamint a Poitiers-i Egyetemen végezte, ösztöndíjjal az Amszterdami Állami Egyetemen és Párizsban a Nanterre-i Egyetemen is tanult. Doktori tanulmányokat folytatott az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen.

Az első Orbán-kormány idején (1998-2002) a miniszterelnök, 2002 és 2006 között a Fidesz parlamenti frakciójának sajtófőnöke volt. 2006-tól a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatója, 2007-ben a szabadságjogokat védelmező közéleti fórum, a Szabadság Kör alapító tagja volt. 2007-től a Budapest Analysis külpolitikai elemzőműhely szerkesztője, 2009-ben a Fidesz európai parlamenti képviselőjelöltje volt, a listán 20. helyen szerepelt, így nem jutott be az EP-be. Korábban dolgozott a Palimpszeszt Kulturális Alapítvány kurátoraként, a Prae irodalmi folyóirat szerkesztőjeként is.

Korábban a Magyar Idők bírálta a Balassi Intézetet, amiért a magyar kultúra külföldi népszerűsítésekor túl nagy teret adott a balliberális művészeknek.

Hozzászólások