14 kiló heroinnal buktak meg Ferihegyen

14 kiló heroinnal buktak meg Ferihegyen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A kábítószert két utas bőröndjeinek dupla falába rejtve találták meg a pénzügyőrök a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A portugál utasok Zürichen keresztül Kenyából érkeztek Budapestre. A 2/A terminál zöldfolyosóján léptek be, tehát úgy tettek, mintha semmilyen bejelentenivalójuk nem lenne, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei azonban tételes vámvizsgálatot tartottak náluk.

Az utasok kézipoggyászai rendben voltak, amikor azonban három feladott bőröndjüket röntgenberendezéssel átvilágították, a hatóság munkatársai gyanús jeleket észleltek. Amikor felnyitották őket, ragasztónyomokat találtak, amelyek elárulták, hogy a csomagokat duplafalúra alakították.

A bőröndök átalakított fala több mint 14 kilogramm fehér port rejtett, amiről a helyszíni kábítószerteszt kimutatta, hogy heroint tartalmaz. A Magyarországra csempészett kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 211 millió forintot.

A kábítószert a NAV Repülőtéri Igazgatósága kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefoglalta, és feljelentést tett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon.

Hozzászólások