Elmeszelték a tanévnyitón kampányoló fideszes polgármesterjelöltet

Elmeszelték a tanévnyitón kampányoló fideszes polgármesterjelöltet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Megsértette a választási eljárásról, valamint a nemzeti köznevelésről szóló törvényt a fideszes László Tamás a XV. kerületi helyi választási bizottság szerint.

A kerület korábbi polgármestere, az időközi polgármester-választás fidesz-KDNP-s jelöltje a Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskola tanévnyitóján vett részt, amelyen a választási bizottság szerint

kampánybeszédet mondott: a saját, illetve a kormánypártok kerületi oktatással kapcsolatos programját ismertette, és a többi jelölt tevékenységét kritizálta.

A bizottság indoklásában az áll: ez a választási kampánytevékenység lényege.

Az indoklás szerint "a jelölt a rendezvényen történő részvételét és felszólalását maga is kampánytevékenységként kezelte".

Ezt igazolja az is – folytatódik a szöveg –, hogy László Tamás nem a Konytfa iskolában mondta el először ugyanezt a beszédet: pár nappal korábban, augusztus 30-án sajtótájékoztatót tartott, amelyen "e kifejezetten politikai kommunikációs tevékenysége keretében ugyanazokat a gondolatokat fejtette ki, mint később" a tanévnyitón.

A helyi választási bizottság bírságot ugyan nem szabott ki László Tamásra, eltiltotta azonban a további jogsértésről.

Nem ez az első alkalom, hogy a politikust eltiltják az iskolai kampányolástól: az országgyűlési választás előtt, még márciusban narancsot és fideszes tollat osztogatott – ugyancsak a Kontyfa iskola előtt – a gyerekeknek. Akkor is elmarasztalták.

Hozzászólások