Egész Európában körözik már a nemi erőszakkal gyanúsított afgán férfit

Egész Európában körözik már a nemi erőszakkal gyanúsított afgán férfit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Európai elfogatóparancsot adtak ki a férfi ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére a Budai Központi Kerületi Bíróság kiadta az európai elfogatóparancsot az afgán férfi ellen, akit nemi erőszakkal gyanúsítanak.

Mint arról beszámoltunk, egy Sarhadi Bilal Ahmad nevű afgán menekülttel szemben indítottak nyomozást, a gyanús zserint ugyanis az afgán férfi vasárnap hajnali 3 óra körül Budapesten, egy V kerületi gyorsétterem mosdójában szexuális aktusra kényszerített egy nőt, aki később feljelentést tett.

Budapest rendőrfőkapitánya külön nyomozócsoportot hozott létre a férfi elfogására, vasárnap délután pedig a rendőrség egy videót is közzétett, amelyen a rendőrök valószínűleg a férfi lakásán tartanak éppen házkutatást.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az MTI-nek azt mondta, a férfi oltalmazott státuszban van Magyarországon és 2017 nyara óta él az országban. Azt is elmondta, hogy a rendőrség ellenőrzi a férfi ismerőseit, a tömegközlekedési eszközöket és bizonyos főbb útvonalakat is. Kiemelten ellenőrzik a vasúti pályaudvarokat is.

Mivel a rendőrség szerint felmerült a gyanúja annak, hogy a férfi külföldre szökik, ezért a BRFK a nemzeti elfogatóparancs mellett kezdeményezte az európai elfogatóparancs kiadását is, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül elrendelt.

A BRFK nyomozói a férfi elfogása és elszámoltatása érdekében felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal.

Hozzászólások