szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szervezet közleménye szerint a kórház ezért nem tudott megállapodni velük a folytatásról.

Ahogy korábban megírtuk, az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán előbb a tapasztalt nővérek, aztán az altatóorvosok mondtak fel; utóbbiak október végéig még ellátják teendőiket.

A hírre közleményben reagált az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. Azt írták, az ajkai kórház zökkenőmentesen biztosítja a folyamatos ellátást.

Közlésük szerint az ajkai kórház intenzív osztályának orvosai csütörtökön adták be csoportos felmondásukat más elfoglaltságra hivatkozva. "Bár a kórház vezetősége ezt megelőzően több alkalommal is tárgyalt az érintett orvosokkal, azok olyan magas bérköveteléssel álltak elő, amelynek elfogadása komoly bérfeszültséget, ezzel együtt zavart keltett volna az intézmény dolgozóinak mindennapos munkájában.

A kórházvezetés elfogadta az aneszteziológiai és intenzív osztály dolgozóinak felmondását, és a távozásukig rendelkezésre álló másfél hónap alatt gondoskodik az orvosi állomány utánpótlásáról – amely a jelenlegi körülmények között lehetséges –, illetve biztosítja a zavartalan és folyamatos ellátást az említett osztályokon."

Azt is megjegyezték, hogy a kórház menedzsmentje "haladéktalanul elindította a tárgyalásokat azon szabad kapacitással rendelkező orvosokkal, akik hamarosan egy új struktúrában fogják biztosítani a zavartalan és folyamatos ellátást az intézmény aneszteziológiai és intenzív osztályán".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
3D-ben rekonstruálta Raffaello arcát egy olasz kutatócsoport

3D-ben rekonstruálta Raffaello arcát egy olasz kutatócsoport

Magyarországra költözik a szerb foci

Magyarországra költözik a szerb foci

Már több mint ötmillió fertőzött van az Egyesült Államokban

Már több mint ötmillió fertőzött van az Egyesült Államokban