szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Molnár Zsolt három hónapja még kamujelöltséget vállalt lelkesedésből, hogy egy időközi választáson segítse a Fideszt. Egykori pártfogói szerinte azóta ellene fordultak, a hétvégén például kitetették a szűrét egy fesztiválról, amire érvényes jegye volt.

Kidobatta a fideszes Koncz Ferenc egy hétvégi ongai rendezvényről Molnár Zsoltot, a párt és a képviselő korábbi aktivistáját, aki a nyáron arról híresült el, hogy a kormánypártok névdublőrként indították a júliusi miskolci időközi választáson. A kamujelölt(ek)et – ahogy arról több cikkünkben is beszámoltunk – azért vetette be a Fidesz, hogy összezavarja az összellenzéki támogatással indult Erdei Sándor szimpatizánsait. A korábban Rokker Zsolttiként ismert humorista esélyeinek csökkentésére nemcsak egy másik Erdei Sándort kerítettek és vettek rá az indulásra, hanem azok kedvéért, akik Rokker Zsolttit keresnék a szavazólapon „egy Zsoltot” – Molnár Zsoltot is.

A függetlenként nyilvántartásba vett 18 éves Molnárról a hvg.hu napokon belül kiderítette, hogy a Fidesz aktivistája, a tavaszi országgyűlési választási kampányban többek között a miskolci Csöbör Katalin, és a szerencsi Koncz Ferenc kampányát segítette. Saját Facebook-oldalán megosztott fotóin Molnár feltűnően sokszor volt látható Konczcal és a politikus családjával. Bár kamujelöltkénti indítása információink szerint nem a szerencsi politikus ötlete volt, lebukása után Molnár igyekezett úgy beállítani, mintha Konczéknak kulcsszerepe lett volna az egyébként választási bűncselekménynek számító áljelöltesdiben.

©

Időközben azonban, úgy tűnik, megromlott a viszony a fideszes politikus és az aktivista között, Molnár Zsolt ugyanis személyesen kereste meg lapunkat a hétvégén történtekkel. Állítása szerint Koncz idősebbik, Ferenc fia minden előzmény nélkül rátámadt az ongai görhenap megnyitóján, meglökte, kiabált vele, majd Molnárt biztonságiak vezették ki a rendezvény területéről, annak ellenére, hogy érvényes megváltott belépője volt. A biztonságiak Molnárnak azt mondták, látták, hogy nem csinált semmit, de a jegyző kérésére nem engedhetik vissza, sőt ezt akkor sem tették meg, miután Konczék már elmentek.

Molnár állítása szerint korábbi, már-már családias viszonya az április, illetve a miskolci időközi után romlott meg a Koncz-famíliával, a politikus fiai állítólag például erkölcstelennek és aljasnak tartották Molnár kamujelöltségét.

Koncz Ferenc, aki egyébként korábban is igyekezett elhatárolódni az aktivistától, a hvg.hu-nak azt mondta: nem igaz, hogy az ő kérésre dobták ki Molnárt a rendezvényről. Azt ő is látta, hogy a fia beszélt vele, de nem ők adtak utasítást a kivezetésére. A politikus szerint a fiú egyébként is „problémás”, „beteg”, nem kell komolyan venni.

Molnár Zsolt nyáron egyébként még arról beszélt, hogy nem pénzért, hanem azért ment bele a kamujelöltségbe, mert később még karriert szeretne a Fideszben. Kérdés, milyen pálya áll előtte a kibeszélést közismerten nem toleráló pártban azután, hogy nyáron pont az indulásával ellehetetleníteni próbált ellenzéki jelöltnek tálalt ki a hatástalanítására kitalált névdublőr-akció részleteiről, most pedig összetűzött a képviselő családjával, akinek korábban aktivistaként segített.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt kilenc koronavírusos beteg, köztük egy 42 éves férfi

Meghalt kilenc koronavírusos beteg, köztük egy 42 éves férfi

Nem minden régi játék fut majd el a PlayStation 5-ön

Nem minden régi játék fut majd el a PlayStation 5-ön

Külföldi fellépők nélkül lesz idén Budapesten világzenei fesztivál

Külföldi fellépők nélkül lesz idén Budapesten világzenei fesztivál