Blikk: A szakértői jelentés szerint nem erőszakolták meg a soroksári gyilkosság áldozatát

Blikk: A szakértői jelentés szerint nem erőszakolták meg a soroksári gyilkosság áldozatát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyanúsított ügyvédje szerint a szakértő megállapítása "rengeteg kérdést felvet".

R. Szilveszter, a soroksári futónő megölésével meggyanúsított férfi ügyvédjére hivatkozva a Blikk azt írja: az igazságügyi orvosszakértő jelentése szerit Gyurik Krisztinát nem erőszakolták meg. Lichy József a lapnak azt mondta: a szakértő megállapítása "rengeteg kérdést felvet, eddig ugyanis az indíték egyértelműen a szexuális erőszak volt".

A lap úgy tudja, hogy a holttesten több helyen is megtalálták az elkövető vérét és izzadságát, ondót azonban nem ott, hanem az áldozat egy személyes holmiján találtak. A hvg.hu korábban másként értesült. Úgy tudjuk, a rendőrség bűnügyi szakértői a megerőszakolt, majd megfojtott nő nyakában talált véres kötéldarabon, Krisztina testén, így a lábán több helyen is olyan vér-, nyál- illetve ondómintát azonosítottak, ami megfelel a férfi genetikai profiljának.

A soroksári áldozat mobilja végig ott volt a börtönben ülő gyanúsított holmija közt

A soroksári ügyben gyanúsított R. Szilveszter elvette a megfojtott nő mobilját, és amikor pár héttel később betörés miatt rács mögé került, a telefont is le kellett adnia a bv-intézetben - tudta meg a hvg.hu. A perdöntő bizonyíték így ott volt a börtönben letétben.

A gyilkos lemeztelenítette a nőt, akinek ruhái máig nem kerültek elő. Mobilját – ahogy megírtuk – öt év után egy börtönletétben találták meg a nyomozók.

A lapnak a nő férje azt mondta, neki nem mutatták meg a szakértői jelentést.

Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én munka után kocogni indult Soroksáron. Miután nem ért haza, a keresésére indultak. Holttestét a férje a rendőrökkel együtt találta meg a házuktól nem messze fekvő fás, bokros területen. A nőt a gyilkosa futás közben ragadta el, majd egy kötéllel megfojtotta.

Szeptember elején a rendőrség bejelentette, hogy a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a holttesten rögzített maradványok és az öt éve vagyon elleni bűncselekmények miatt börtönben ülő R. Szilveszter DNS-mintája között. A férfi elismerte, hogy a gyilkosság idején a helyszínen járt, azt azonban tagadja, hogy ő ölte volna meg Gyurik Krisztinát.