szerző:
hvg.hu

A politikus ennek ellenére ha kell, elindul a főpolgármesteri előválasztáson.

Karácsony Gergely zuglói polgármester, a Párbeszéd társelnöke volt a vendége az ATV Egyenes Beszéd Kontrának, ahol a politikust a jövő évi önkormányzati választással kapcsolatban kérdezték. Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony azt mondta, elindulna a budapesti főpolgármesteri címért, ha rendes előválasztáson választják ki az ellenzéki jelöltet, most pedig úgy néz ki, hogy ezt valóban meg is tartják, elindulna rajta Karácsony mellett az MSZP-s Horváth Csaba, valamint a függetlenül bejelentkező Puzsér Róbert is. Az ATV-nek a liberális Bősz Anett azt mondta, az ő jelöltjük, Sermer Ádám is indulna rajta.  

Karácsony az ATV-ben most azt mondta, ő elsősorban Zuglóban szeretne polgármester maradni, de nagy rajta a nyomás a főpolgármester-jelöltséggel kapcsolatban,és hogy többet tegyen az MSZP-Párbeszéd szövetségért.

"Nem arról van szó, hogy én ezt nem akarom, vagy hogy nem ambicionálom, hanem arról, hogy nekem nagyon nagyon jó helyem van most is, és imádom ezt a munkát, és bizonyos szempontból az egy áldozat, hogy ezt elengedem, miközben nyilván nyerek érte minden mást" - mondta, hozzátéve, ennek ellenére lojális afelé a közösség felé, amelyikhez tartozik. Elmondta, szerinte a magyar politika tele van "egoista, beképzelt, hataloméhes emberekkel, akik mindenkit eltaposnak, hogy érvényesülhessenek", de ő nem ilyen, ezért akkor csapná be a választóit, ha előadná, hogy "baromira akarok főpolgármester-jelölt lenni".

Az előválasztásról azt mondta, fontos alapelvnek tartaná, hogy azok az ellenzéki jelöltek, akik egyszer már legyőzték a fideszes jelöltet, és nincs ok feltételezni róluk, hogy ne választanák meg őket ismét, indulhassanak előválasztás nélkül is, bár ha kell, ő megméreti magát újra Zuglóért is akár.

Puzsér Róbertről azt mondta, szerinte abban az értelemben troll, hogy a közmédiában "felmossa a padlót a műsorvezetővel, nagyon helyesen", de azt nem gondolja, hogy Puzsér Róbert "fideszes ügynök lenne". Mint mondta, szerinte Puzsérnak van egy médiakritikája és egy városvezetési elképzelése is, és ehhez keres nyilvánosságot. Karácsony azt mondta, az ő előválasztáshoz szükséges programja kidolgozás alatt áll.

Mesterházy Attila volt MSZP-elnök beszólására reagálva azt mondta, az MSZP-ben ne legyen senkinek kétsége afelől, hogy ő ezt a szövetséget építeni akarja, annak ellenére, hogy a családja egy része már nem áll szóba vele azért, mert MSZP-s miniszterelnök-jelölt lett.

Arról is beszélt, hogy azért hagyta ott az LMP-t, mert szerinte a párt akkor teljesen vakvágányon indult el, ugyanis szerinte mindenképp szükség van együttműködésre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Karácsonyi ronda pulcsik lepték el a Margitszigetet

Karácsonyi ronda pulcsik lepték el a Margitszigetet

Bikinis és félmeztelen Mikulások kocogtak a belvárosban (fotók)

Bikinis és félmeztelen Mikulások kocogtak a belvárosban (fotók)

A karácsonyi vásár közepén kiáltotta el magát, hogy nincs is Mikulás

A karácsonyi vásár közepén kiáltotta el magát, hogy nincs is Mikulás

"Túlórázzon az anyád" - Orbán Facebook-oldalára kommentelték a szombati tüntetés videóját

"Túlórázzon az anyád" - Orbán Facebook-oldalára kommentelték a szombati tüntetés videóját

Megadta magát a Microsoft a Google-nek

Megadta magát a Microsoft a Google-nek

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól